Wie ben ik

Eveline_foto
Mijn naam is Eveline van Diepen. Natuur, muziek en creativiteit spelen een grote rol in mijn leven. In mijn werk als pedagogisch medewerker merk ik dat dit voor kinderen vaak ook zo is en we daarom snel een ‘klik’ hebben.

Ik ben in 1997 afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht Sociaalpedagogische Hulpverlening en in 2008 als leerkracht aan de Hogeschool Helicon (Vrije school Pabo). Sinds 1998 ben ik werkzaam als pedagogisch medewerker bij kindercentrum Panta Rhei / Panta Paideia.

Naast het werken met groepen, heb ik veel plezier in het individueel werken met kinderen die extra aandacht behoeven. Ik vind het fijn en bijzonder als kinderen meer zelfvertrouwen krijgen of hun eigen kracht (weer) gaan voelen.

Mijn interesse in de drijfveren en het gedrag van kinderen is erg groot. Daarom heb ik in 2013 de post-HBO Kindercoaching bij BGL (Best Guide in Learning) en partners gevolgd om vervolgens daarna de opleiding tot holistische (kinder)therapeut te volgen. Ik ben voor beide opleidingen geslaagd en zet deze in voor mijn counselingpraktijk. Daarnaast ben ik in 2016 afgestudeerd als kindermeditatiedocent. Op dit moment volg ik een opleiding tot yogadocent voor kinderen en jong-volwassenen.

‘hand aan hand’ is gestart in 2015. De praktijk is aangesloten bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counselors. Dat betekent dat sommige verzekeraars de counseling-sessies vergoeden. Daarnaast neem ik deel aan een intervisiegroep voor uitwisseling van werkervaring en ter professionalisering.